Tehnologiile Pujol implementate de experții LamiGlass

Laminare

Contactează-ne

Portofoliul de clienți ne recomandă.

Sticla laminată este omniprezentă în diverse aplicații precum fațade din sticlă, pereți despărțitori, balustrade, blaturi de masă și trepte. Tehnologia de laminare cu folii EVA a devenit mai accesibilă și mai ușor de utilizat pentru majoritatea procesatorilor de sticlă plană. Cu un cuptor de laminare, o rola de folie și o doză generoasă de imaginație, se pot crea laminate fascinante, inclusiv cele cu inserții de hârtie, materiale organice, metale sau printuri, care îmbogățesc și adaugă eleganță acestui proces tehnologic impresionant.

Cuptoare de laminare sticla – Hornos Industriales Pujol confirmă experiența și competențele adunate în cei peste 100 de ani de producție cuptoare pentru tratamente termice diverse. Urmând trendul modernității, s-au axat pe producția de cuptoare termice pentru sticlă. Vorbim aici de cuptoare pentru laminare sticlă, cuptoare pentru testul Heat Soak, cuptoare pentru curbare sticlă și cuptoare pentru fuzionat sticla.

Liniile de laminare sticlă sunt construite în jurul cuptoarelor de laminare din clasa Pujol 100 FC (Fast Curring) și constituie vârful tehnologiei de laminare dezvoltată și permanent îmbunătățită de către Pujol. Acest tip de cuptoare separă cele trei faze ale laminării: pre-vacuum, laminarea propriu-zisă și răcirea în trei incinte diferite ale cuptorului. Transferul sertarelor cu sacii de vacuum între cele trei incinte se face în regim automat, fară intervenția operatorului.

De la clasicele folii colorate și până la țesăturile metalice, universul inserțiilor posibil a fi utilizate în laminarea sticlei cu folie EVA este practic nelimitat. Practic putem insera și lamina între două foi de sticlă, orice tip de material organic și anorganic. Experiența Pujol în acest domeniu își spune cuvântul, pentru fiecare dintre clasele de inserții existând prescripții tehnice pentru modul în care să se realizeze laminarea. Inserțiile de tip print digital, de tip film cu LED-uri, de tip film holografic, cameleon sau Privacy sunt cele mai spectaculoase și cele mai avansate din punt de vedere tehnologic, dar fantezia și inovația permanentă aduc în atenția procesatorilor noi și noi materiale.

Laminarea sticlei nefiind un procedeu tehnologic foarte complicat, nici consumabilele și accesoriile necesare nu sunt prea multe.

Pentru protejarea sacilor din cauciuc siliconic, se recomandă utilizarea, deasupra și dedesubtul pachetelor de laminat a țesăturilor de protecție. Acestea sunt din polipropilena (țesătură alba) sau din fibră de sticla teflonată (plasa maro).

Pentru a evita scurgerea foliei topite dintre sticle, în timpul procesului de laminare, se recomandă sigilarea pe contur a pachetelor de sticlă laminată cu banda termorezistentă. Acesta bandă rezistă până la o temperatură de 220 grade Celsius și a îndepărtare nu lasă urme de adeziv pe sticlă. Este disponibila la lățimi de 30,40 și 50 mm și lungime de 66 m.

Pentru operațiunea de curățare a conturului se recomandă utilizarea termocutter-elor. În funcție de geometria zonei ce urmează a fi curățată sunt disponibile trei tipuri de lame de curățare.