Tehnologiile Pujol implementate de experții LamiGlass

Rastelele de lemn pentru depozitarea sticlei: soluția eficientă și ecologică de transport și stocare

Industria sticlei procesate și a geamurilor termoizolatoare impune cerințe ridicate în ceea ce privește ambalarea, transportul și stocarea produselor fragile și valoroase. Întrucât este dificil de manevrat asemenea produse, și depozitarea lor poate fi o adevărată provocare. E nevoie de spațiu suficient, atenție sporită și bineînțeles, un loc de depozitare optim pentru produsele din sticlă.

O soluție potrivită pentru provocări de acest fel este reprezentată de rastelele din lemn.

Ele sunt la îndemană pentru livrarea, de obicei One-Way a unor comenzi de panouri de sticlă procesată sau, mai rar, a unor unități de geam termoizolator.

În acest articol vom discuta detaliat despre rastelele de lemn, care sunt specificațiile lor și motivele pentru care ar trebui să le alegi în business-ul tău.

Ce sunt rastelele din lemn și cum funcționează?

Rastelele din lemn sunt structuri modulare utilizate pentru transportul și stocarea sigură a panourilor de sticlă procesată sau a geamurilor termoizolatoare. 

Ele pot fi folosite atât de furnizori pentru livrări one-way, cât și de montatori și ateliere de prelucrare sticlă. Rastelele sunt adesea întrebuințate pentru depozitarea temporară a pieselor între diferite faze de producție.

Principala lor funcție este de a proteja și susține cu grijă produsele din sticlă, minimizând riscul de deteriorări de orice natură. Rastelele Deltarack sunt executate din panel stratificat din mesteacăn și au o grosime de 18 mm.

De ce să alegi rastelele din lemn?

În ciuda aparențelor și a specificațiilor, rastelele pentru depozitare din lemn sunt o alegere foarte bună. Aceste produse se livreaza demontate și sunt foarte ușor de asamblat. Ai nevoie doar de o mașină de înfiletat și un ciocan din cauciuc. Astfel, procesul de pregătire a transportului devine mai eficient, iar rastelele pot fi refolosite fără eforturi suplimentare.

În plus, aceste rastele din lemn au un beneficiu semnificativ pentru furnizori, întrucât ei nu trebuie să-și mai facă griji cu privire la recuperarea rastelului după livrare. Acest lucru reprezintă o economie de timp și bani, ceea ce face soluția mai atractivă pentru companii.

Rastelele de lemn nu sunt tocmai o alegere ieftină și merită să fie utilizate atunci când valoarea mărfii ce urmează să fie expediată este destul de mare.

Clase de rastele Deltarack pentru depozitarea sticlei

Soluțiile potrivite sunt obiectivul către care ne orientăm zi de zi. De aceea, prin expertiza noastră am considerat optime două clase de rastele Deltarack, ideale pentru o mare parte dintre afacerile din industria prelucrării sticlei.

Clasa SG

De regulă, rastelele din clasa SG au următoarele dimensiuni:

  • 1017 mm – înălțimea utilă de așezare pe o parte
  • 1304 mm – înălțimea la care cele două laterale se întâlnesc la varf

Rastelul SG 120/2 cântărește 12 kg și poate susține o greutate de maximum 500 de kg. De asemenea, rastelul SG 120/3 S ajunge la o greutate de 15 kg și este destinat încărcăturii de maxim 500 de kg.

În ceea ce privește costurile, ele ajung la 75 de euro/ bucată pentru SG 120/2, și 90 de euro/ bucată pentru SG 120/3 S.

Pentru sticlă de dimensiuni mai mari și implicit, cu o greutate mai mare, rastelul SG 180/4.1 M este alegerea potrivită. Are o greutate proprie de 27 de kg și suportă o greutate maximă de 1000 de kg. Costurile unui astfel de rastel ating 155 de euro/ bucată.

Clasa SR

Rastelele din clasa SR au dimensiuni mai mari, comparativ cu cele din clasa SG, iar acestea sunt:

  • 1494 mm – înălțimea utilă de așezare pe o parte
  • 1792 mm – înălțimea la care cele două laterale se întâlnesc la vârf

 Cu o greutate de aproximativ 31 de kg, rastelul SR 180/4.1 M susține o greutate de maxim 1 tonă, iar prețul său ajunge la 185 de euro/ bucată.

Rastelele din lemn pentru depozitarea sticlei sunt o soluție eficientă în industria sticlei procesate și a geamurilor termoizolatoare. Asigură o manipularea și transportul mai sigure, protejând sticla de fisuri, zgârieturi și chiar spargere. 

Poți economisi timp și bani, renunțând la rastelele convenționale și pot alege dintr-o gamă variată de rastele din lemn produse de compania DELTARACK din Belgia.

În plus, față de beneficiile economice, această soluție contribuie și la promovarea sustenabilității, deoarece rastelele din lemn sunt realizate din materiale naturale și pot fi refolosite de mai multe ori, reducând astfel impactul asupra mediului.

Ai nevoie de soluții eficiente pentru business-ul tău? Contactează-ne și hai să vedem cu ce te putem ajuta. Experții Lami Glass sunt alături de tine!