Tehnologiile Pujol implementate de experții LamiGlass

Heat Soak

Contactează-ne

Portofoliul de clienți ne recomandă.

Testul de rezistență la temperatură (Heat Soak Test) este un proces crucial în fabricarea sticlei plate, deoarece particulele de nichel pot contamina amestecul de materii prime utilizat. Aceste particule de nichel se pot găsi, de exemplu, în oțelul inoxidabil. Atunci când nichelul se combină cu sulful prezent în amestecul de materii prime, rezultă incluziuni de sulfură de nichel. În timpul procesului de temperare, aceste incluziuni suferă modificări ale structurii cristaline, existând riscul ca, odată montate în fațade și
expuse la încălzirea solară, să se dilate (cu 2-4%) și să ducă la spargerea panoului de sticlă.

Standardul european EN 14179-1: 2005 descrie procedura de desfășurare a testului Heak-Soak: panourile de sticlă se încălzesc până la temperatura de 270 ° C și se mențin 6-8 ore la acesta temperatură.

Testul Heat Soak se recomandă a fi aplicat panourilor de sticlă securizată care urmează a fi montate în fațade, balustrade, compartimentări unde, datorită spargerii spontate, există riscul accidentării oamenilor sau riscul producerii de pagube materiale. În Romania, acest test poate fi efectuat de către Spectrum Industries, Delta Glass, Glass Expert, Clemans Al Glass, Brad Glass și Transparent Design.