Tehnologiile Pujol implementate de experții LamiGlass

Soluții

Consultanță în prelucrarea sticlei

Oferta de echipamente, accesorii, scule și dispozitive din domeniul de prelucrare sticlă plană este foarte generoasă și din acest motiv serviciul de consultanță tehnică este foarte important. Achiziția (care nu e tocmai ieftină) trebuie făcută în cunoștință de cauză.

Laminare

Activând de peste 10 ani ca și reprezentant al celui mai mare producător de cuptoare de laminare și folii de laminare din Europa, firma Hornos Industriales Pujol, experiența și soluțiile tehnice propuse de noi sunt validate de rezultatele anterioare obținute de clienții Pujol de pretutindeni.

Heat Soak

Testul Heat Soak se recomandă a fi aplicat panourilor de sticlă securizată care urmează a fi montate în fațade, balustrade, compartimentări unde, datorită spargerii spontate, există riscul accidentării oamenilor sau riscul producerii de pagube materiale.

Rastele

În oricare dintre fazele intermediare de procesare a sticlei, de producție a geamului termopan sau pentru stocarea și livrarea produslui finit, este nevoie de rastele. Gama noastră tipo-dimensională este diversă, iar flexibilitatea producției noastre ne permite să acceptăm comenzi unicat fară nicio problemă.

Cum lucrăm sticla laminată?

Procesul de lucru

01

Pregătirea foilor de sticlă, curățare și degresare

Se începe cu pregătirea foilor de sticlă care vor fi laminate. Acest pas este esențial pentru a obține o aderență bună între straturile de sticlă.

02

Strat de material polimeric

Se aplică un strat de material polimeric între foile de sticlă. Acest strat asigură aderența și stabilitatea între straturile de sticlă și conferă rezistență la impact.

03

Eliminarea bulelor de aer

Între straturile de sticlă și materialul polimeric pot rămâne bule de aer. Pentru a le elimina, se utilizează un proces de evacuare sau vid, care ajută la asigurarea unei legături strânse între straturile de sticlă și materialul polimeric.

04

Presare și încălzire

Presiunea și căldura determină ca materialul polimeric să se topească și să se lege ferm de straturile de sticlă. Acest proces se numește vulcanizare.

05

Răcire și tăiere

După etapa de încălzire și presare, sticla laminată este răcită rapid, ceea ce ajută la consolidarea legăturii dintre straturile de sticlă și materialul polimeric. Apoi, sticla laminată este tăiată la dimensiunile finale dorite.

06

Verificare și inspecție

Sticla laminată finită este supusă unui proces de verificare și inspecție pentru a se asigura că este de calitate și îndeplinește standardele specifice. Se verifică integritatea și claritatea sticlei și se caută eventuale defecte sau imperfecțiuni.