Tehnologiile Pujol implementate de experții LamiGlass

Cine este Lami Glass?

Am pornit, cu Lami Glass, acum mai bine de 20 de ani, ne-am dezvoltat constant și am ajuns să oferim soluții complete pentru laminarea sticlei. Află, din cele ce urmează, care este povestea noastră, cu ce ne diferențiem în domeniu și cum arată câteva dintre proiectele noastre de succes.

Cine suntem noi?

Cu peste 20 de ani de activitate în domeniu, Lami Glass este furnizor de utilaje și consumabile pentru laminarea sticlei, oferind, totodată, și soluții complete pentru depozitarea ei.

Pe plan extins, de 14 ani, suntem singurii furnizori autorizați Pujol din România – Pujol este unicul grup lider specializat în întregime în dezvoltarea de produse din sticlă laminată, cu o experiență de peste 110 ani, în Spania.

Care este povestea noastră?

În industria laminării sticlei, ne poziționăm drept singurul partener autorizat Pujol din România, aspect ce ne oferă credibilitate, expertiză, suport din partea producătorilor, produse de calitate, dar și profesioniști care analizează constant trendurile de pe piață și vin cu soluții noi.

Misiunea noastră

După 21 de ani de activitate, misiunea pe care o avem la Lami Glass a rămas aceeași: ne dorim să dezvoltăm parteneriate corecte și consistente alături de clienții noștri, oferindu-le suport și sprijin permanent.

Suntem preocupați de educarea pieței pe care activăm și, din acest motiv, folosim cele mai noi instrumente de comunicare care să faciliteze relația cu partenerii noștri.

Viziunea Lami Glass

Viziunea Lami Glass este de a deveni un pol de competență tehnică și un sprijin real în implementarea noilor tehnologii din domeniul prelucrării sticlei plane. Din acest motiv, noi nu oferim doar un produs, ci o soluție integrată și customizată.

Care sunt valorile Lami Glass?

În orice organizație, valorile sunt importante nu doar pentru a pune bazele unei echipe închegate, ci și pentru a putea răspunde constant nevoilor și dorințelor pe care le au clienții.

În cazul Lami Glass, valorile după care este ghidată afacerea se află în strânsă legătură cu nevoia de inovație și de dezvoltare pe plan profesional. Fundamentul Lami Glass constă în:

 • Integritate – ne dorim să avem parteneri pe termen lung, alături de care să creăm proiecte de succes.
 • Competență tehnică – oferim soluții fundamentate tehnic corect, ajustate pe nevoile clienților.
 • Conectare și inovație – suntem prezenți la târguri de specialitate și participam la sesiuni de training din industrie pentru a veni, constant, cu soluții inovatoare.
 • Atitudine – suntem optimiști și încrezători în rezultatul acțiunilor noastre.
 • Disciplină – suntem o echipă analitică, lucrăm ordonat și răspundem prompt cererilor clienților.
 • Pasiune – acceptăm provocări pe care le ducem la bun sfârșit.
 • Calitate superioară a produselor – venim către clienții noștri cu produse de calitate, care să îi ajute în proiectele de laminare a sticlei.
 • Atenție la nevoile clienților – încercăm să devenim un partener al clientului nostru și să ne preocupăm de succesul acestuia.
 • Comunicare – suntem în contact permanent cu clienții noștri, pentru a le oferi consultanță, ori de câte ori au nevoie.

De ce Lami Glass?

Nevoile și dorințele clienților Lami Glass sunt diferite și, din acest motiv, ne dezvoltăm și evoluăm constant. Aducem servicii noi, oferim consultanță și venim cu soluții complete pentru laminarea sticlei.

Acestea sunt aspectele care ne diferențiază în domeniu:

 • suntem singurul furnizor autorizat Pujol în România;
 • oferim consultanță specializată, din partea specialiștilor în domeniu;
 • venim cu soluția completă pentru laminarea sticlei, nu doar cu folia;
 • oferim suport și post-vânzare.

Parteneriatul cu PUJOL

Pentru că înțelegem cât de important este să oferim produse și servicii de calitate, acum 14 ani am încheiat un parteneriat cu Pujol, cel mai mare producător de cuptoare și folii de laminare din Europa.

Pujol are 110 ani de experiență în domeniu și furnizori autorizați în mai bine de 100 de țări din întreaga lume.

Parteneriatul cu ei ne-a ajutat să ne dezvoltăm afacerea într-un mod benefic, atât pentru echipa noastră, cât și pentru clienți.

Ce soluții oferim la Lami Glass?

Este important să răspundem la toate nevoile pe care le au clienții cu privire la procesele de laminare a sticlei. Așadar, am pus bazele unei game complete de soluții, care să corespundă oricărui proiect din domeniu.

Laminarea sticlei

Sticla laminată este un material folosit în diferite aplicații: fațade, pereți despărțitori, balustrade, blaturi de masă, trepte și are la bază o tehnologie accesibilă pentru majoritatea procesatorilor de sticlă plană.

Pentru procedeul de laminare a sticlei, avem o gamă completă de produse, care să te ajute să îți duci proiectele la bun sfârșit: cuptoare, linii de laminare, folii de laminare tip EVA, dar și alte accesorii.

Testul Heat Soak

Testul Heat Soak se recomandă să fie aplicat panourilor de sticlă securizată, destinate pentru fațade, balustrade sau compartimentări. Acesta garantează siguranța sticlei, pentru a nu exista riscul de accidentări sau de pagube materiale. În Romania, acest test poate fi efectuat de către Spectrum Industries, Delta Glass, Glass Expert, Clemans Al Glass, Brad Glass și Transparent Design.

La noi, găsești cuptoare specializate pentru realizarea testului Heat Soak.

Rastelele

Rastelele reprezintă o necesitate în fiecare etapă intermediară a procesului de prelucrare și producție a geamului termopan, fiind utilizate pentru stocarea materiilor prime, depozitarea și livrarea produsului finit. La noi, vei găsi o gamă completă de rastele, potrivite pentru proiectele tale – de la rastele din lemn până la rastele destinate sticlei sau tâmplăriei.

Cum arată procesul de lucru al sticlei laminate?

Laminarea sticlei se face în câțiva pași importanți, care au rolul de a crea sticlă rezistentă la testul timpului și care asigură un nivelul optim de siguranță.

Uite care sunt pașii care trebuie urmați pentru a lamina sticla corespunzător:

 1. Se pregătesc foile de sticlă, se curăță și se degresează, pentru a obține aderență bună.
 2. Se aplică un strat de material polimeric între foile de sticlă, care oferă stabilitate și rezistență la impact.
 3. Se elimină bulele de aer, cu ajutorul unui proces de evacuare sau de vid.
 4. Se presează și se încălzește materialul polimeric, pentru a se lega ferm straturile de sticlă.
 5. Sticla laminată este răcită și tăiată la dimensiunile dorite.
 6. Se verifică sticla pentru a ne asigura că îndeplinește standardele specifice.

Proiectele noastre de succes

În cei peste 20 de activitate în procesele de laminare a sticlei am avut o serie de clienți mulțumiți, alături de care continăm colaborarea până în prezent. Unele dintre cele mai importante proiecte la care am lucrat sunt:

Transparent Design Bucuresti

Transparent Design București este un procesator de sticlă plană, specializat în amenajări interioare și exterioare. Colaborarea cu ei durează de peste 14 ani, ultimul proiect fiind cel din martie 2022, când au achiziționat cuptorul de laminare Pujol și alte consumabile.

Glas Expert

Glas Expert este o fabrică de prelucrare a sticlei din București și unul dintre clienții care apelează la produsele noastre ori de câte ori au nevoie. Fiind orientați spre produse sofisticate și cu un grad ridicat de inovare, Glas Expert ne pune permanent în fața unor provocări de ordin tehnic.

TDC – RO Brașov

TDC – RO este un brand specializat în oferirea de soluții din sticlă: sticlă laminată, vopsită, securizată, emailată sau geam termopan. Colaborarea noastră cu ei este, permanent, deschisă, onestă și orientată către nevoile clientului final.

MoldoGlass

Moldoglass este cel mai dinamic producător de sticlă și geam termizolator din zona de est a României. Parteneriatul cu ei este stabil, fapt demonstrat de colaborarea de peste 7 ani.

Ce spun partenerii despre colaborarea cu Lami Glass?

În proiectele de laminare la care am luat parte, colaboratorii noștri au fost mulțumiți. Așadar, am reușit să legăm parteneriate care sunt în desfășurare, deja, de câțiva ani.

Avem nevoie de info aici – ce au obținut partenerii în urma colaborării cu Lami Glass

Sfatul expertului: comunitatea Glass Processing – Technical Advice

Pe lângă firmele cu care colaborăm și materialele pe care el distribuim, ne dorim să creăm un mediu propice pentru dezvoltarea companiilor partenere.

Din acest motiv, am pus bazele grupului de Facebook Glass Processing – Technical Advice, unde specialiștii din domeniul sticlei pot schimba informații sau lega colaborări.

Laminarea sticlei este unul dintre cele mai importante procese care ajută la crearea unui nivel optim de siguranță în cazul proiectelor industriale. Dacă și tu ai un astfel de proiect în plan, contactează unul dintre specialiștii noștri.