Tehnologiile Pujol implementate de experții LamiGlass

pujol

Cuptoarele Pujol – un exemplu de inovație în procesele de laminare a sticlei

De-a lungul activității noastre, la LamiGlass, ne-am dedicat să oferim soluții complete pentru laminarea sticlei, care să corespundă și celor mai complexe proiecte. Fie că vorbim despre folie sau despre cuptoare, folosirea materialelor de calitate este importantă pentru a ajunge la rezultate de succes.

Descoperă, în articolul nostru, de ce cuptoarele de laminare Pujol pot fi o idee bună pentru afacerea ta de prelucrare a sticlei, dar și cum ar trebui să arate un proces de producție reușit.

Conceptul modular oferit de Pujol

Unul dintre principalele aspecte pe care le apreciem în parteneriatul cu Pujol este inovația pe care o aduc în procesele de producție.

Aici, putem include și un concept modular, care le permite clienților să își personalizeze cuptorul de care au nevoie, ținând cont de spațiul de care dispun, de productivitatea pe care vor să o obțină, dar și de dimensiunea maximă a sticlei pe care vor să o realizeze.

Cum îi ajutăm pe clienți să își aleagă cuptorul de laminare potrivit?

Pentru a putea să îi ajutăm pe clienții noștri să își aleagă cuptorul potrivit pentru proiectele lor de laminare a sticlei, este important să înțelegem câteva dintre punctele-cheie ale afacerii sale. Uite care sunt acelea:

  • productivitatea – pentru a putea să îți recomandăm un cuptor de laminare, este necesar să știm care este volumul de comenzi pe care îl ai, dar și care este timpul de lucru în care îți dorești să fie realizate acele comenzi.
  • dimensiunea sticlei – pentru a te ajuta să alegi cuptorul de laminare potrivit, trebuie să știm care sunt dimenisiunile sticlei cu care lucrezi (spre exemplu, în cazul în care trebuie să produci sticlă laminată la dimensiuni mari, vei avea nevoie de un cuptor de laminare mai mare).

Cuptoarele Pujol – cum îți simplifică procesul de lucru?

După cum spuneam, cuptoarele de laminare Pujol oferă sprijin într-o varietate de proiecte de prelucrare a sticlei. Aici, ne putem referi atât la proiectele mai simple (în care se produc doar câteva piese pe săptămână), cât și la proiectele complexe, unde procesul de producție este continuu.

Din ce este format un cuptor de laminare Pujol?

Pentru a putea să facă față oricărui proiect de prelucrare a sticlei, un cuptor de laminare Pujol are la bază componente de calitate, atât în ceea ce privește partea electrică, cât și cea mecanică.

Așadar, iată din ce este format un cuptor de laminare Pujol:

  • Cuptorul de laminare a sticlei – poate fi consigurat în funcție de nevoile proiectului: atât pe lățime (adăugând până la 2 alte module), cât și pe înălțime, unde poate ajunge să aibă până la 4 camere de laminare.
  • Panoul de control al utilajului – cuptorul de laminare a sticlei Pujol se comandă de la panoul de control touch screen, care îți permite să vezi, în timp real, stadiul fiecărui ciclu de lucru, dar și să îți adaptezi procesul de producție în funcție de necesități.

De ce să alegi cuptoare de laminare Pujol?

Am discutat deja despre eficiența pe care o oferă cuptoarele de laminare Pujol în procesele de lucru, însă, pe lângă asta, ele beneficiază de 2 tipuri de garanții:

  • 12 luni de garanție – pentru componentele electrice de uzură
  • 5 ani de garanție – pentru celelalte componente ale cuptorului, în special pentru rezistențele electrice. Spre exemplu, cel mai vechi cuptor de laminare Pujol din România este în folosință de 15 ani și funcționează, încă, cu rezistențele originale.

Care este cel mai important pas în timpul procesului de laminare?

Pe lângă utilizarea materialelor și a unui cuptor de calitate, în timpul procesului de laminare a sticlei este important ca modul de lucru să fie unul corespunzător.

Așadar, pentru a ajunge la rezulatele pe care ți le dorești este important, în primul rând, să pregătești corespunzător sticla și folia de laminare din care se realizează panoul laminat. Aici, poți avea în vedere folosirea unor produse de curățare dedicate (nu utiliza produse cu alcool sau alte produse de uz casnice), dar și a unor lavete de hârtie profesionale.

Cuptoarele de laminare Pujol sunt unul dintre principalele echipamente care fac procesele de prelucrare a sticlei mult mai simple. În funcție de cerințele tale și de necesitățile proiectului, poți alege să îți configurezi cuptorul, pentru a ajunge la rezultatele pe care ți le dorești.

Dacă și tu ai nevoie să îți optimizezi procesul de prelucare a sticlei, poți urmări videoclipul nostru de pe YouTube, în care îți prezentăm mai multe informații despre cuptoarele Pujol.