Tehnologiile Pujol implementate de experții LamiGlass

sticlă laminată pentru spații de birouri

Sticlă laminată pentru spații de birouri: idei și tendințe de design

Soluțiile din sticlă laminată pot reprezenta adevărate oportunități de amenajare a locuinței sau a spațiilor de birouri. De la folie de laminare colorată, până la cea cu inserții metalice sau cu modele, posibilitățile de decorare sunt, aproape, nelimitate.

Află, din articolul nostru, ce trenduri din domeniu poți implementa, dar și care sunt cele mai noi idei de amenajare cu sticlă laminată.

Top 4 idei de design cu sticlă laminată pentru spații de birouri

Sticla laminată a prins din ce în ce mai multă popularitate în domeniul designului interior. Iar motivele sunt destul de simple: ai o varietate de modele și culori din care poți alege, îți poți personaliza spațiul conform dorințelor tale și poți obține nivelul de intimitate de care ai nevoie.

Iată 4 idei de design cu sticlă laminată pe care le poți implementa și tu:

Pereți despărțitori din sticlă

Dacă spațiul pe care îl ai este limitat ori îți dorești biroul tău propriu, pereții despărțitori din sticlă pot fi o idee bună.

Aceștia sunt confecționați din diferite tipuri de sticlă, pe care o poți alege în funcție de nevoile și dorințele tale – sticlă clară, sticlă sablată, sticlă colorată sau chiar sticlă texturată.

Uși din sticlă laminată

Designul unei încăperi poate fi schimbat, complet, odată cu montarea unei uși din sticlă laminată, care nu doar că lasă lumina să circule liber, dar oferă și un aspect elegant și modern.

Principalul avantaj al ușilor din sticlă laminată este că atenuează zgomotele, ceea ce poate fi util în spațiile în care au loc sedințe sau întâlniri de afaceri.

Mese de birou din sticlă laminată

Cu toate că și mesele din lemn sau alte materiale au utilitatea lor, cele din sticlă laminată oferă un nivel mai ridicat de eleganță oricărei încăperi, inclusiv spațiilor de birouri.

În funcție de preferințele tale, mesele din sticlă laminată pot fi rotunde, ovale, pătrate, colorate sau simple.

Sticlă în designul spațiilor de întâlnire

Sticla laminată poate fi o idee bună și pentru designul spațiilor de întâlnire. Aceasta oferă un aspect plăcut și profesional, permite luminii naturale să pătrundă liber și oferă senzația unui spațiu mai larg.

5 culori în trend pentru folia de laminare: decor pentru birou

În ultimii ani, tendințele de design interior au evoluat constant. Cu toate că în domeniul sticlei laminate, există culori care au rămas clasice, câteva dintre nunațe sunt, anul acesta, în tendințe.

Iată 5 culori în trend pe care le poți alege pentru folia de laminare:

  1. Albastru închis – albastrul închis sau bleumarin este o culoare clasică, ce poate crea o atmosferă calmă și liniștitoare. Este potrivit pentru decorurile modern, reușind să pună în evidență pereții, mobilierul, covoarele sau perdele.
  2. Verde mentă – verdele mentă este o culoare revigorantă, care oferă o senzație de prospețime și vitalitate spațiului de lucru. Această culoare este potrivită, în special, pentru a adăuga un accent de culoare într-un mediu predominant neutru.
  3. Gri cald – griul cald este una dintre cele mai potrivite culori pentru folia laminată, pentru că poate crea un mediu rafinat și confortabil, fiind o alternativă mai potrivită decât negrul.
  4. Roz prăfuit – rozul prăfuit poate adăuga o notă de căldură spațiului de birouri. Această culoare poate fi folosită mai ales în birourile cu un design mai feminin sau în spațiile de lucru creative.
  5. Galben pal – galbenul pal pot aduce o senzație de optimism în birou. Această culoare poate fi folosită pentru a pune în evidență alte zone sau pentru a adăuga un accent vesel spațiilor în nuanțe neutre.

Spațiu de birou optimizat cu sticlă laminată

După cum spuneam, sticla laminată poate avea utilitate nu doar în proiectele casnice, ci și în cele industriale. Așadar, proiectele care au la bază sticlă laminată pot fi, de cele mai multe ori, implementate în zone precum spații de birouri, locuințe, centre comerciale.

Birouri cu concept open space

Trendul birourile cu concept open space durează de aproximativ 10 ani, iar principalul lor avantaj este că pot să creeze un mediu conectat și prietenos între angajați. Munca în echipă este optimizată, iar task-urile sunt rezolvate mai rapid.

În astfel de aplicații, sticla laminată are rolul principal de a delimita o parte din zonele birourile, pentru a putea oferi și intimitate, în cazul în care este nevoie.

De exemplu, întregul spațiu de birouri poate fi împărțit în 3 zone:

  • Zona centrală – unde, de regulă, lucrează toți angajații.
  • Zona de sedințe – unde au loc întâlniri cu echipa sau cu clienții.
  • Zona de lucru în echipă – unde colegii pot lucra împreună, dacă au proiecte în comun.

De ce să alegi sticla laminată pentru spațiul de birouri?

După cum spuneam, sticla laminară are ca principal beneficiu aspectul modern pe care îl oferă, dar și posibilitatea de a atenua zgomotele. Însă, utilizarea sticlei laminate în spațiile de birouri are și alte beneficii importante:

Lumină naturală – sticla laminată permite pătrunderea luminii naturale în birouri, creând, astfel, un mediu de lucru mai productiv.

Crearea unei atmosfere prietenoase – utilizarea sticlei pentru pereții despărțitori sau pentru uși poate menține o deschidere vizuală între birouri. Așa, se creează o atmosferă mai conectată între angajați.

Design modern – sticla este folosită în mod frecvent în designul contemporan de birouri pentru a adăuga un aer elegant și profesional.

Flexibilitate în design – sticla poate fi personalizată în funcție de nevoile și preferințele tale și adaptată la orice stil de design interior.

Spațiu eficient – sticla poate fi utilizată pentru a delimita spațiile, creând impresia unui cadru mai larg.

Izolare fonică: Sticla laminată poate ajuta la izolarea fonică, reducând zgomotele și distragerile în birou. Astfel, se creează un mediu de lucru mai concentrat și mai productiv.

Ușor de întreținut: Sticla este ușor de curățat și întreținut, păstrând un aspect impecabil în timp.

Sticla laminată poate fi o soluție ușor de implementat în designul spațiilor de birouri, oferind, în același timp, și beneficii precum confort, siguranță și atenuarea zgomotelor. Dacă ai și tu în plan un proiect pentru mediul tău de lucru, poți lua legătura cu unul dintre consultanții noștri specializați.