Tehnologiile Pujol implementate de experții LamiGlass

Optimizarea procesului de laminare a sticlei – reducerea pierderilor de timp și resurse

În proiectelele de laminare a sticlei, optimizarea procesului de producție nu doar că va reduce consumul de timp și resurse, dar va duce și către rezultate de calitate.

Și, dacă nu știi cum o poți face, haide să descoperim împreună. Urmărește videoclipul de mai jos, citește articolul și descoperă câteva metode simple, dar eficiente prin care poți minimiza costurile din timpul procesului de lucru. De la folosirea unui suport de stocare a foliei de laminare până la utilizarea dispozitivelor de curățare a sticlei laminate.

Stocarea foliei de laminare – un pas către minimizarea costurilor de producție

Având în vedere ritmul alert de muncă din proiectele de laminare a sticlei, gestionarea eficientă a timpului și a resurselor devine o provocare majoră. Acest aspect, deși poate părea infim, are implicații asupra eficienței și calității produselor finite.

Un exemplu pot fi momentele în care operatorul utilajului este presat de timp, ceea ce poate duce la tăierea ineficientă a foliei de laminare și, implicit, la pierderi de material.

Așadar, noi recomandăm utilizarea suporților cu 4 sau 6 poziții, pe care pot fi montate role de folie de laminare de diferite dimensiuni. Această soluție oferă operatorului acces permanent la folii, permițându-i să aleagă bucata de folie necesară, fără a genera pierderi.

Implementarea unui astfel de sistem nu presupune costuri mari de achiziție sau întreținere, însă poate reduce pierderile tehnologice cu până la 20-30%.

Uite câteva dintre beneficiile pe care le oferă suporții pentru stocarea sticlei:

   

   • reducerea pierderilor de material – în momentul în care operatorul va alege dimensiunea potrivită pentru folia de laminare, pierderile tehnologice vor fi reduse considerabil;

   • control asupra procesului de producție – prin utilizarea unor suporți pentru folia de laminare, procesul de lucru va fi optimizat și eficientizat;

   • calitatea produsului final – implementarea unei soluții pentru stocarea foliei de laminare va duce către rezultate de succes.

  Utilizarea dispozitivelor de curățare a surplusului de folie

  Pe lângă optimizarea consumului de folie, în procesele de laminare a sticlei este important să luăm în calcul și rezultatele finale. Așadar, pentru a obține sticlă laminată de calitate, trebuie să investim și în dispozitive de curățare a surplusului de folie de laminare.

  Și, pentru că îndepărtarea acestui surplus este un procedeu care necesită un timp de lucru destul de îndelungat, implementarea unei soluții care să reducă această muncă poate fi soluția optimă.

  La LamiGlass, oferim și sisteme complete pentru curățarea sticlei laminate, alcătuite dintr-un dispozitiv pneumatic de tăiere, termo-cuttere și lame de 2 dimensiuni. Astfel încât proiectele tale să iasă așa cum îți dorești.

  Unul dintre clienții care a cumpărat un astfel de sistem a fost încântat nu doar de eficiența utilajului, ci și de timpul de muncă redus cu aproximativ 50%.

  Așadar, optimizarea producție în domeniul laminării sticlei este o etapă importantă care nu doar că va scădea costurile pentru materiale, dar va și reduce timpul de lucru.

  Dacă vrei să afli mai multe informații sau să îți implementezi și tu soluții pentru optimizarea producției, poți lua legătura cu unul dintre consultanții LamiGlass, care îți va oferi toate informațiile necesare.